×

Попередження

JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 128
Неможливо завантажити XML-файл
П'ятниця, 12 лютого 2016 02:00

На сцені Львівської опери виступить український шансоньє з США

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

У львівській міській раді відбулась прес-конференція, присвячена благодійному концерту українського шансоньє Ерка. Депутат Львівської міської ради, меценат Роман Грицевич повідомив, що подія відбудеться 16 лютого у Львівській опері. Усі кошти від продажу квитків та дисків Єрка перерахують на лікування воїнів АТО у військовий госпіталь. Відомий співак з США дасть одразу два концерти о 17:00 і о 20:00.

«Я давно мріяв познайомитись з паном Ерком. І коли ми врешті зустрілись у Віденській кав’ярні, то я дізнався, що він має давню мрію - виступити у Львівській опері, там де колись співала його мати. І от тепер спільними зусиллями нам вдалось втілити цю мрію в життя», - сказав Роман Грицевич.

У концертній програмі звучатимуть романси і танго Богдана Веселовського, Мар’яна Гаденка та авторські пісні співака.

«Я колись не міг повірити, що після розпаду Радянського Союзу зможу бути в незалежній Україні. І фантастична річ, я зможу виступити на тій сцені, на якій колись співали мої родичі, зокрема, мама. В дитинстві я по тій сцені бігав, бо ми мешкали біля оперного театру і щодня ходили з мамою на репетиції», - розповів співак.

Зі слів співака та композитора Володимира Кудовби, який також братиме участь у концерті, в Україні все більше людей цікавляться такими жанрами як романс і танго.

«Чудові проекти як Квітка Цісик, Веселовський, Івасюк, Білозір не залишають байдужими нікого. Люди хочуть слухати таку романтичну, українську ліричну пісню. Тому я думаю, що цей концерт буде надзвичайно цікавим для львів’ян.

Тим більш, що в програмі також візьмуть участь: Степан Галябарда, октет «Орфей», BonaNota оркестра, Орест Цимбала, поет Богдан Стельмах, Ігор Чепіль, Марія Кирилюк та етно-гурт «Леля», - повідомив Володимир Кудовба.

Партнер акції Володимир Цьвок, директор фірми «Топаз», розповів, що його підприємство в честь визначних подій у культурному житті Львова виготовляє пам’ятні монетоподібні медалі. Уже є випущена монета, присвячена пам’яті Квітки Цісик, а тепер побачить світ медаль, на які зображений український орнамент з альбому Ерка «Серце» і напис «Від Веселовського – до Ерка».

Читати 2489 разів Останнє редагування П'ятниця, 12 лютого 2016 15:26